آلمان برای جذب نیروی کار «گرین کارت» ارائه می دهد

آلمان برای تقویت نیروی کار «گرین کارت» ارائه می دهد

آلمان که با کمبود شدید نیروی کار ماهر مواجه است، قصد دارد نسخه گرین کارت خود را معرفی کند. هدف آن آسان‌تر کردن آمدن اتباع غیر اتحادیه اروپا برای یافتن کار است.

 

تغییرات جدید قوانین ورود به منطقه شنگن
دولت آلمان درصدد تسهیل شرایط اخذ تابعیت برای خارجی‌ها

 

دولت نسخه مخصوص به خود را از “گرین کارت آلمان”، Chancenkarte “کارت فرصت”، در تلاش برای رفع کمبود شدید نیروی کار خود معرفی می کند. انجمن های صنعت مدتی است که شکایت دارند و وزارت کار پیشنهاد کرده است که این کسری رشد اقتصادی را کند می کند.

 

«کارت فرصت» (گرین کارت آلمان) جدید، که این هفته توسط وزیر کار هوبرتوس هایل در رسانه های آلمان ارائه شد، به اتباع خارجی این فرصت را می دهد که حتی بدون پیشنهاد شغلی برای جستجوی کار به آلمان بیایند، البته تا زمانی که حداقل سه مورد از این موارد را برآورده کنند. چهار معیار:

1) مدرک دانشگاهی یا مدرک حرفه ای

2) تجربه حرفه ای حداقل سه سال

3) مهارت زبان یا اقامت قبلی در آلمان

4) سن زیر 35 سال

 

معیارهای گرین کارت آلمان بی شباهت به معیارهای مورد استفاده در سیستم امتیازدهی کانادا نیستند، اگرچه از سیستم وزنی پیچیده تری استفاده می کنند. وزیر سوسیال دموکرات ها (SPD) در مصاحبه های رسانه ای این هفته تاکید کرد و محدودیت ها و شرایطی وجود خواهد داشت. وی توضیح داد که با توجه به تقاضا در بازار کار، تعداد کارت ها توسط دولت آلمان به صورت سال به سال محدود خواهد شد.

 

آلمان در جذب کارگران ماهر دارای معایبی است: زبان و بوروکراسی در صدر فهرست قرار دارند.
هیل روز چهارشنبه به ایستگاه رادیویی عمومی WDR گفت: “این در مورد مهاجرت واجد شرایط است، یک فرآیند غیر بوروکراتیک، و به همین دلیل مهم است که ما بگوییم کسانی که کارت فرصت دارند می توانند تا زمانی که اینجا هستند درآمد کسب کنند.”

 

به گفته Sowmya Thyagarajan، مطمئناً برخی از پیشرفت‌ها در اینجا وجود دارد. او در سال 2016 از هند به هامبورگ آمد تا دکترای خود را بگذراند. در مهندسی هوانوردی و در حال حاضر مدیر عامل شرکت آلمانی خود، Foviatech است که نرم‌افزاری برای ساده‌سازی خدمات حمل‌ونقل و مراقبت‌های بهداشتی ایجاد می‌کند.

گرین کارت آلمان

او به دویچه وله گفت: “من فکر می کنم این سیستم امتیاز می تواند فرصت بسیار خوبی برای افرادی باشد که از خارج از کشور می آیند تا اینجا کار کنند.” به خصوص به دلیل کاهش جمعیت جوان در آلمان». تیاگاراجان گفت در حال حاضر شرکت او به آلمانی ها و اتباع اتحادیه اروپا در هنگام استخدام اولویت می دهد، صرفاً به دلیل موانع بوروکراتیکی که برای هر کس دیگری وجود دارد.

 

بعضی ها اصلا تحت تاثیر کارت فرصت هایل نیستند. هولگر بونین، مدیر تحقیقات مؤسسه اقتصاد کار (IZA) در بن، گفت: “این موانع غیرضروری بالا را ایجاد می کند و سیستم را پیچیده تر می کند.”

 

از نظر بونین، سیستم امتیاز هیل به سادگی نیازمند بوروکراسی بیشتری است.

“چرا آنها کار را خیلی ساده تر نمی کنند؟ به مردم ویزا بدهید تا به دنبال کار بگردند و اگر در مدت زمان مشخصی چیزی پیدا نکردند، باید آنجا را ترک کنند؟” او گفت. “افزودن امتیازهای اضافی به آن فقط کار را پیچیده تر می کند – اگر این معیارها برای کارفرمایان مهم باشد، آنها می توانند در طول استخدام تصمیم بگیرند. آنها به کارت به عنوان پیش انتخاب نیاز نخواهند داشت.”

 

در واقع، بونین استدلال می کند که برخی از معیارهای نام های Heil ممکن است برای کارفرمایان در آلمان چندان مهم نباشد: به عنوان مثال، اگر آنها یک شرکت بین المللی هستند که بیشتر به زبان انگلیسی ارتباط برقرار می کنند، برای آنها اهمیتی نخواهد داشت که آیا متقاضیان می توانند آلمانی صحبت کنند یا صحبت کنند. در آلمان زندگی می کرد.

 

این را تیاگاراجان تأیید می کند، که ارزیابی متفاوتی از مفید بودن این چهار معیار داشت: او گفت که مدارک تحصیلی و مهارت های زبانی هر دو مهم بودند، اما او در مورد عملی بودن محدودیت های سنی کمتر مطمئن بود. “سن کمتر از 35 سال، من در مورد آن مطمئن نیستم – لازم نیست جوان باشید، این واقعا به مهارت آنها بستگی دارد.” در مورد تجربه سه ساله، تیاگاراجان نیز مشکوک است، زیرا در برخی موارد یک مدرک تخصص لازم را فراهم می کند: “برای برخی از مشاغل نیازی به تجربه ندارید، اما برای برخی، واقعاً باید تجربه داشته باشید.”

گرین کارت آلمان-کارت فرصت

کمبود نیروی کار ماهر در آلمان مدتی است که یک موضوع مطرح شده است. Gesamtmetall، فدراسیون انجمن‌های کارفرمایان آلمان در صنایع فلزی و مهندسی برق، می‌گوید که از هر پنج شرکت در بخش خود، دو شرکت به دلیل کمبود نیروی کار مانع تولید می‌شوند. انجمن مرکزی صنایع دستی ماهر در آلمان (ZDH) می گوید که این کشور حدود 250000 صنعتگر ماهر را از دست داده است.

 

تعداد افراد ماهر که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا برای کار به آلمان مهاجرت می کنند در چند سال گذشته افزایش یافته است، اما هنوز نسبتاً کم است. با توجه به ادغام Mediendienst، تعداد کارگران واجد شرایط وارد شده به آلمان در سال 2019 کمی بیش از 60000 نفر بود که تنها 12 درصد از کل مهاجرت از کشورهای غیر اتحادیه اروپا به آلمان در آن سال بود.

 

آلمان در مقایسه با سایر کشورهای غربی که امیدوارند کارگران ماهر را جذب کنند، دارای چند معایب فرهنگی است: زبان انگلیسی کمتر از آلمانی است. تیاگاراجان گفت: «کارگران ماهر تقریباً همیشه به دنبال ورود به کشورهایی هستند که انگلیسی صحبت می کنند. “تا حدی، مهم است (که کارکنان ما آلمانی صحبت کنند)، زیرا این کشور آلمان است، حداقل یک مهارت کاری.”

 

موضوع دیگر این است که کارفرمایان آلمانی به طور سنتی یک فروشگاه بالاتر را با گواهینامه ها و صلاحیت ها تعیین می کنند، و اغلب در آلمان به رسمیت شناخته نمی شوند یا ماه ها طول می کشد تا تایید شوند. بونین گفت: «این مشکلات با معرفی کارت فرصت حل نخواهد شد.

 

مشکلات سیستمی دیگری برای کارفرمایان آلمانی وجود دارد: سیستم فدرال آلمان به این معنی است که مقامات محلی مختلف گاهی صلاحیت‌های متفاوتی را تشخیص می‌دهند، و اتکای آلمان به بوروکراسی کاغذی، به طوری که کارمندان اغلب به ترجمه گواهی‌های خود نیاز دارند که توسط دفاتر اسناد رسمی تأیید شده باشد. این نیز نگرانی ای است که Heil در تلاش است با آن مقابله کند.

 

او به WDR گفت: “من فکر می کنم بسیار بسیار ضروری است که جدا از یک قانون مهاجرتی مدرن، هیولای بوروکراتیک شناسایی مدارک را کمرنگ کنیم.” به همین منظور، او گفت که مایل است یک آژانس مرکزی ببیند که بتواند مدارک تحصیلی را به سرعت تأیید کند و دفاتر پشتیبان در آلمان که بتواند کنسولگری های خارج از کشور را که بیش از حد کار می کنند پشتیبانی کند.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن (Esc)
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
Scroll To Top