آلمان به عنوان پنجمین کشور محبوب برای مهاجرت در نظر گرفته شده است. این محبوبیت به دلیل اقتصاد خوب، سیستم آموزشی و فرصت های شغلی آن است. مردم از سراسر جهان می خواهند فرصتی برای مهاجرت به آلمان داشته باشند. در اینجا ما اطلاعات کاملی در مورد نحوه مهاجرت به آلمان ارائه میدهیم.
برای مهاجرت به آلمان به یک دلیل منطقی نیاز دارید. راه های مختلفی برای مهاجرت اتباع خارجی به آلمان وجود دارد که دلایل زیر را در بر می گیرد که در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.
♦ مهاجرت به آلمان برای کار
♦ مهاجرت به آلمان برای کارآفرینان
♦ مهاجرت به آلمان برای پیوستن به خانواده
♦ مجوز اقامت آلمان برای مهاجرت
شرایط عمومی مهاجرت به آلمان
اگرچه راه های زیادی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد و هر کدام شرایط خاصی دارند، اما همچنان شباهت هایی در الزامات وجود دارد. برای واجد شرایط بودن برای مهاجرت به آلمان، باید شرایط زیر را داشته باشید:
ثابت کردن ثبات مالی
هر هدف مهاجرتی یک آستانه مالی دارد که متقاضیان باید آن را برآورده کنند، اما صرف نظر از قصد، متقاضیان باید ثابت کنند که می توانند خود را در آلمان تامین مالی کنند. حتی اگر در آلمان مشغول به کار هستید، باید بودجه اولیه برای تامین هزینه های خود را داشته باشید تا زمانی که حقوق خود را دریافت کنید.
بیمه سلامت در آلمان
بدون پوشش بیمه درمانی مناسب نمی توانید به آلمان مهاجرت کنید. راه پیشنهادی دریافت بیمه درمانی آلمان است زیرا نمی توانید مطمئن باشید که آیا مقامات آلمانی بیمه درمانی خارجی را می پذیرند یا خیر. اطلاعات بیشتر در مورد بیمه درمانی برای مشاغل آزاد، کارمندان و اتباع خارجی در آلمان بیابید.
بیمه درمانی در آلمان برای همه شهروندان آلمانی و همچنین برای گردشگران بین المللی و مهاجران الزامی است. در اینجا نحوه عملکرد سیستم بیمه درمانی آلمان، انواع بیمه ای که باید هنگام سفر به آلمان انتخاب کنید و نحوه بیمه شدن آورده شده است.
بیمه درمانی برای اتباع خارجی در آلمان
هرکسی که برای هر هدف یا مدت زمانی وارد آلمان می شود باید تحت پوشش بیمه درمانی مناسب، قانونی (عمومی) یا خصوصی باشد که توسط یک ارائه دهنده بیمه پزشکی مجاز صادر شده است.
با این حال، وقتی صحبت از بیمه سلامت مسافرتی برای گردشگران و مهاجران در آلمان می شود، بسته به هدف فرد از بازدید، مدت اقامت یا کشور شهروندی، معیارها و الزامات متفاوتی اعمال می شود.
انواع مختلفی از بیمه های درمانی وجود دارد که باید قبل از سفر به آلمان دریافت کنید و چند نوع دیگر که می توانید پس از ورود به آلمان دریافت کنید:
♦ بیمه مسافرتی برای بازدیدکنندگان/گردشگران خارجی در آلمان
♦ بیمه درمانی برای دانشجویان بین المللی در آلمان
♦ بیمه سلامت برای دانشمندان و محققان مهمان در آلمان
♦ بیمه درمانی برای کارمندان خارجی در آلمان
♦ بیمه درمانی برای مشاغل آزاد در آلمان
♦ بیمه درمانی برای Au Pairs در آلمان
♦ بیمه درمانی برای پناهندگان / پناهجویان در آلمان
سیستم بهداشت و درمان آلمان
سیستم مراقبت های بهداشتی آلمان به عنوان یکی از بهترین ها در جهان شناخته شده است. اکثر شهروندان و ساکنان آلمان تحت طرح بیمه سلامت عمومی دولتی ثبت نام میکنند که از طریق کمکهای ملی خود مالیات دهندگان تامین میشود. به نوبه خود، همه بدون در نظر گرفتن درآمد یا وضعیت، به مراقبت های بهداشتی با کیفیت بالا و مقرون به صرفه دسترسی دارند.
با این حال، برخی نیز به بیمه خصوصی آلمان روی می آورند، به ویژه آنهایی که حقوق بالاتری دارند یا می خواهند «خلأ» باقی مانده از بیمه عمومی را پر کنند.
طبق قوانین آلمان، هرکسی که اقامت قانونی آلمان را دارد باید از پوشش بیمه درمانی برخوردار باشد. سیستم بیمه درمانی آلمان به بیمه سلامت عمومی یا “قانونی” (Gesetzliche Krankenversicherung) و بیمه درمانی خصوصی (Krankenversicherung خصوصی) تقسیم می شود. نوع بیمه درمانی که می توانید دریافت کنید به حقوق شما بستگی دارد:
♦ اگر درآمد کمتر از 64350 یورو در سال دارید، فقط می توانید در طرح بیمه سلامت عمومی (قانونی) ثبت نام کنید.
♦ اگر درآمد کمتر از 64350 یورو در سال دارید اما شغل آزاد دارید، می توانید از بیمه قانونی انصراف دهید و به جای آن یک طرح بیمه خصوصی دریافت کنید.
♦ اگر بیش از 64350 یورو در سال درآمد دارید، می توانید در بیمه دولتی بمانید یا به بیمه خصوصی بروید.
در اینجا برخی از حقایق سریع در مورد سیستم بیمه درمانی آلمان آمده است:
همه شهروندان آلمانی و مقیم قانونی طبق قانون ملزم به داشتن بیمه درمانی هستند. همه، صرف نظر از درآمدشان، از پوشش مراقبت های بهداشتی و دسترسی به مراقبت های پزشکی مقرون به صرفه برخوردار هستند.
سیستم بیمه سلامت عمومی در آلمان از کمک های ملی تأمین می شود که هر ماه به طور خودکار از حقوق شما کسر می شود، خواه به پزشک مراجعه کنید یا نه. بنابراین، در حالی که در صورت نیاز بیشتر از پرداخت هزینه های درمانی معاف هستید، همچنان از طریق کمک های ماهیانه خود هزینه های مراقبت های بهداشتی را پرداخت می کنید.
حداقل تسلط اولیه به زبان آلمانی داشته باشید
برای اینکه بتوانید در آلمان زندگی کنید، باید آلمانی بدانید. چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان ها دارای سه سطح مهارت زبان، A، B و C است. هر یک دارای دو بخش است. مهارت زبان به A1/A2 یا پایه، B1/B2 یا مسلط به زبان و C1/C2 یا مهارت های زبانی پیشرفته تقسیم می شود. برای مهاجرت به آلمان باید در امتحانات شرکت کرده و آن ها را تا A1 یا B1 قبول کنید. اگر می خواهید اقامت دائم بگیرید، به مهارت بالاتری در سطح C1 یا C2 نیاز دارید.
ویزای آلمان بگیرید
اتباع این کشورها قبل از ورود به آلمان ملزم به درخواست و دریافت ویزا هستند. تمامی اتباع دیگر برای ورود به آلمان نیازی به ویزا ندارند. آنها ممکن است پس از ورود بدون ویزا به آلمان برای اجازه اقامت اقدام کنند.
ویزای تجاری
چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، آلمان، محل استقرار شرکت ها و موسسه های شناخته شده جهانی است که دارای شعب ها، شرکا و همکاران در کشورهای دیگر از جمله کشورهای جهان سوم هستند که اغلب مجبورند برای انجام یک تجارت به آلمان سفر کنند. این افراد و همچنین هر فرد دیگری که میخواهد تنها با هدف تجارت وارد آلمان شود باید ویزای تجاری آلمان را دریافت کند.
ویزای تجاری آلمان چیست؟
ویزای تجاری آلمان یک ویزای شینگن کوتاه مدت است که به دارنده آن اجازه می دهد تا حداکثر 90 روز در مدت 6 ماه وارد آلمان شده و در آنجا بمانند. برای افرادی صادر می شود که برای انجام تجارت، شرکت در جلسات، امضای قرارداد و غیره به آلمان می آیند.
از آنجایی که ویزای تجاری آلمان یک ویزای کوتاه مدت است، ملیت شما عامل اصلی تعیین کننده در مورد نیاز به دریافت این ویزا است یا خیر. در حال حاضر 62 کشور تحت برنامه لغو روادید قرار دارند که شهروندان آنها برای ورود به آلمان و به طور کلی منطقه شنگن نیازی به داشتن این سند ندارند.
به همین دلیل است که باید قبل از هر اقدامی در رابطه با سفر به آلمان از خود بپرسید: آیا به ویزای کوتاه مدت آلمان نیاز دارم؟. اگر متوجه شدید که به ویزا نیاز دارید، باید فرآیند درخواست ویزای آلمان خود را شروع کنید، که نیازمند جمع آوری چند مدرک خاص و شرکت در مصاحبه در سفارت / کنسولگری آلمان در کشور خود است.
شرایط ویزای تجاری آلمان
نه تنها برای ویزای تجاری آلمان، بلکه برای انواع ویزای آلمان یک سری الزامات وجود دارد که شما باید یکی یکی آنها را رعایت کنید تا بتوانید ویزایی دریافت کنید که به شما اجازه ورود به این کشور را می دهد.
لیست مدارک مورد نیاز برای ویزای تجاری آلمان به شرح زیر است:
فرم درخواست ویزای کوتاه مدت – به طور کامل با اطلاعات صحیح و صادقانه که با اطلاعات داده شده در سایر اسناد و مدارک شماست، تکمیل شود. فرم باید دو بار چاپ شود و هر نسخه باید در پایان امضا شود. می توانید فرم را از اینجا دانلود و تکمیل کنید.
♦ تایید صحت اطلاعات
♦ دو عکس پاسپورتی
♦ پاسپورت ملی معتبر
♦ یک کپی از صفحه اطلاعات پاسپورت شما
♦ بیمه ویزای مسافرتی – سندی که تأیید می کند شما بیمه درمانی دریافت کرده اید که هزینه های حداقل 30000 یورو در صورت تصادف یا بیماری و بازگشت به کشور در صورت فوت را پوشش می دهد. بیمه باید آلمان و کل منطقه شینگن را پوشش دهد.
♦ برنامه سفر – که شامل رزرو پرواز، بلیط سایر وسایل حمل و نقل است که قصد دارید برای رسیدن به آلمان استفاده کنید.
♦ مدرک محل اقامت شما – که می تواند رزرو هتل (با جزئیات از جمله آدرس، شماره تلفن و ایمیل هتل) یا دعوت نامه ای از یک میزبان مقیم آلمان باشد که تأیید می کند که مایل به انجام این کار هستند. شما را برای تمام مدت اقامت خود در آلمان می برند و اینکه در خانه خود جای کافی برای شما دارند.
♦ گواهی وضعیت مدنی: گواهی ازدواج، گواهی تولد فرزندان، گواهی فوت همسر، در صورت وجود
♦ اثبات وضعیت مالی:
در صورت شاغل بودن: فیش حقوقی سه ماه گذشته/قرارداد کاری
در صورت اشتغال آزاد: گواهی مالکیت یا سایر مدارک مالکیت (اثبات مالکیت زمین، اثبات درآمد حاصل از کشاورزی (فرم فروش) و غیره.
صورتحسابهای بانکی شرکت شما در سه ماه گذشته
مراجع تجاری
♦ دعوت نامه از طرف شریک تجاری در آلمان به زبان انگلیسی یا آلمانی (برای خدمات مشاوره: لطفاً نامه تأیید مشتری آلمانی ارائه دهید) با ذکر جزئیات دعوت شده، تاریخ ها و هدف سفر با برنامه دقیق جلسات کاری یا آموزشی ( برنامه روزانه)
♦ برنامه دقیق جلسات کاری شما (فقط برای اقامت بیش از 30 روز)
♦ پوشش نامه شرکت با کل برنامه سفر با ذکر موقعیت شما، مدت زمان خدمت، تاریخ و هدف سفر و اینکه آیا هزینه های شما توسط کارفرما تامین می شود یا خیر.
♦ گواهی تاسیس شرکت
♦ مراقب باشید که برای هر یک از این اسناد کپی تهیه کنید. فراموش نکنید که سفارت این حق را دارد که در صورت لزوم از شما بخواهد که مدارک اضافی را ارائه دهید. اگر این کار را انجام دادند، مطمئن شوید که آن مدارک را در مهلت مقرر ارسال کنید.
فرآیند درخواست تجاری آلمان
روند درخواست ویزای شینگن تجاری آلمان تقریباً مانند سایر ویزای آلمان است. اولین زمانی که می توانید برای ویزا درخواست دهید شش ماه قبل از سفر و آخرین آن سه هفته قبل از سفر است. شما باید در سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود، با دنبال کردن برخی مراحل خاص، همانطور که ذکر شده و توضیح داده شده است، درخواست دهید.
هزینه ویزای تجاری آلمان
هزینه ویزا 80 یورو است که هر متقاضی باید آن را بپردازد تا به درخواست ویزا رسیدگی شود. این هزینه را می توان به ارز محلی با توجه به نرخ مبادلاتی که توسط سفارت تایید شده است پرداخت کرد.
لطفا توجه داشته باشید که در صورت رد شدن ویزا هزینه ویزا بازپرداخت نمی شود و قیمت در هر زمان ممکن است تغییر کند.
زمان رسیدگی به ویزای تجاری آلمان
به طور کلی، فرآیند درخواست ویزای شما 10 تا 15 روز طول می کشد تا رسیدگی شود، به همین دلیل از شما خواسته می شود حداکثر سه هفته قبل از سفر خود درخواست دهید. در صورتی که سفارت در آن زمان درخواست های زیادی را دریافت کند، ممکن است در رسیدگی به درخواست شما تاخیر ایجاد شود، یا ممکن است به دلیل شرایط خاص شما به تاخیر بیفتد.
اعتبار ویزای تجاری آلمان
اعتبار ویزای تجاری آلمان بستگی به سفارتی دارد که آن را صادر کرده است. سفارت ممکن است برای شما ویزای تجاری صادر کند که می تواند به شرح زیر باشد:
♦ یک بار ورود – که به شما اجازه می دهد فقط یک بار وارد آلمان شوید و تعداد روزهای ذکر شده در ویزای خود را در آنجا بگذرانید، یعنی 10 روز.
♦ ورودی های متعدد – که به شما امکان می دهد در یک دوره معین بیش از یک بار وارد آلمان شوید.
ویزا برای تحصیل در آلمان
وقتی صحبت از کیفیت آموزش عالی، زیرساخت های تحقیقاتی، روش تدریس، مطالعات کم هزینه و چشم انداز شغلی به میان می آید، آلمان مکانی برای بودن است. به همین دلیل است که بسیاری از بین المللی ها همچنان بر این باورند که آلمان بهترین مکان برای ادامه تحصیل آنهاست.
در مورد ویزای مورد نیاز، مدرک رسمی مجازی است که برای اجازه دادن به یک تبعه غیر آلمانی برای ورود و اقامت در خاک آلمان به منظور تحصیل، در یک دوره زمانی مشخص مورد نیاز است.
فرد باید:
♦ به تازگی نامه پذیرش را از یک دانشگاه آلمان دریافت کرده باشد.
♦ انتظار می رود به زودی در مورد درخواست دانشگاه خود در دانشگاهی در آلمان پاسخی دریافت کند.
♦ قبل از درخواست برای یک دانشگاه آلمانی باید در دوره پایه ثبت نام کند.
♦ برای آماده شدن برای آزمون “Feststellungsprüfung” – آزمون ارزیابی صلاحیت نیاز به گذراندن دوره پایه (Studienkolleg) دارد.
♦ می خواهد در یک پروژه تحقیقاتی در آلمان شرکت کند.
در صورتی که لازم باشد بیش از 90 روز یا 3 ماه در خاک آلمان بمانید، پس از ورود به آلمان زودتر از شما خواسته می شود تا اجازه اقامت را نیز دریافت کنید.
در مورد زمان مناسب، هیچ دوره مشخصی برای درخواست ویزا وجود ندارد، اما بسیار توصیه می شود که قبل از سفر برنامه ریزی شده خود به آلمان این کار را زودتر انجام دهید.
نکته مهم: برای افزایش بسیار شانس خود برای دریافت ویزای دانشجویی، باید از یک حساب مسدود شده به عنوان اثبات منابع مالی استفاده کنید.
حساب مسدود شده نوع خاصی از حساب بانکی برای دانشجویان بین المللی در آلمان است تا ثابت کند که در طول تحصیلات خود دارای بودجه کافی برای زندگی در آلمان به مدت یک سال هستید.
از 1 نوامبر 2020، تخمین زده می شود که یک دانشجوی خارجی در آلمان حداقل 861 یورو در ماه هزینه می کند. بنابراین، قبل از درخواست ویزای دانشجویی آلمان، باید 10332 یورو در حساب بانکی خود داشته باشید.
انواع ویزای آلمان
همانطور که قبلا توضیح دادیم، هر زمان که می خواهید برای تحصیل به آلمان سفر کنید، باید برای ویزای آلمان مناسب، مربوط به هدف سفر و اقامت در آنجا – تحصیل، اقدام کنید.
سه نوع ویزا برای افرادی که قصد ادامه فعالیت های آموزشی در آلمان را دارند وجود دارد:
♦ ویزای دوره زبان (Visa for Language Learning) – برای فعالیت های آموزشی از 3 ماه تا 1 سال به منظور شرکت در دوره های کوتاه زبان آلمانی.
♦ ویزای متقاضی دانشجو (Visum Zur Studienbewerbung) – اگر می خواهید در آلمان تحصیل کنید، اما همچنان در تلاش برای یافتن برنامه مناسب هستید یا هنوز نامه تاییدیه دانشگاه خود را دریافت نکرده اید.
♦ ویزای دانشجویی (Visum Zu Studienzwecken) – اگر قبلا در یکی از دانشگاه های آلمان پذیرفته شده اید.
همانطور که قبلاً گفتیم، محلی که باید برای ویزای خود درخواست دهید، سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور شما است.
ابتدا باید برای مصاحبه ویزا وقت بگیرید. در روز مصاحبه باید مدارک درخواست ویزای خود را ارائه دهید.
علاوه بر این، باید به سوالات مصاحبه ای که افسر کنسولی آماده می کند پاسخ دهید تا از نزدیک شما را به عنوان یک کاندیدای احتمالی ویزا بررسی کند.
مصاحبه ویزا لحظه ای است که شما مستقیماً به عنوان متقاضی ویزا با افسر کنسولگری ملاقات می کنید. در عین حال، باید تمام مدارک مورد نیاز ویزا را ارائه دهید، زیرا افسر کنسولی شما آنها را درخواست می کند. در طول قرار ملاقات ویزا، افسر همچنین از شما سؤالاتی در مورد درخواست و همچنین سؤالات شخصی می کند که باید با دقت و صادقانه به آنها پاسخ دهید.
ثبت نام در اداره ثبت
خارجیانی که می خواهند بیش از 2 ماه در آلمان بمانند باید تأییدیه ثبت نام “Meldebestätigung” را دریافت کنند. برای دریافت چنین تأییدیه ای، یک خارجی باید به اداره ثبت نام مقیم محلی یا «Einwohnermeldeamt» مراجعه کند.
خارجیانی که می خواهند بیش از 90 روز یا 3 ماه در آلمان بمانند باید دارای عنوان اقامت مناسب باشند. در مورد ما مجوز اقامت “Aufenthaltsgenehmigung” عنوان مناسبی است که برای اهداف تحصیلی در نظر گرفته شده است. اجازه اقامت تنها با درخواست دارنده ویزا در اداره ثبت نام بیگانگان “Ausländerbehörde” در شهری که دانشگاه شما در آن قرار دارد صادر می شود.
نکات مهم:
♦ در مورد اعتبار پاسپورت خود احتیاط کنید – باید برای تمام مدت اقامت شما معتبر باشد.
♦ عکس های خود را در فرم درخواست ویزا نچسبانید.
♦ هنگام مصاحبه ویزا کسی را با خود به سفارت یا کنسولگری نبرید.
♦ هر متقاضی مجاز است علیه تصمیم سفارت یا کنسولگری در مورد درخواست ویزای خود اقدامات قانونی انجام دهد.
♦ اگر متقاضی خطری برای امنیت و نظم عمومی منطقه شینگن در نظر گرفته شود، ویزا رد خواهد شد.
♦ در صورت ریجکت شدن ویزا، متقاضی از دلیل اصلی ریجکت مطلع می شود.
♦ مطمئن شوید که سفر شما به آلمان زودتر از موعد برنامه ریزی شده باشد تا زمان لازم برای ثبت نام در دانشگاه را داشته باشید.
♦ ویزای تحصیلی آلمان به طور خودکار داده نمی شود – بنابراین برای دریافت پاسخ از سفارت یا کنسولگری باید تا 4 ماه صبر کنید و هیچ تضمینی برای دریافت ویزا وجود ندارد.
♦ فرم درخواست را می توان به صورت رایگان در وب سایت سفارت یا کنسولگری در کشور شما دانلود کرد.
♦ پاسپورت در تمام مراحل صدور ویزا در سفارت / کنسولگری باقی می ماند.
♦ نوبت دهی ویزا فقط باید از طریق سامانه آنلاین (نه از طریق تلفن، ایمیل، فکس یا حضوری) انجام شود.
♦ در صورت امتناع از ویزا هزینه ویزا بازپرداخت نمی شود.
♦ هزینه درخواست ویزای دانشجویی آلمان 75 یورو است.
♦ هزینه ویزا را با حواله بانکی پرداخت کنید. چک یا کارت اعتباری پذیرفته نمی شود. حواله باید به نام سفارت/کنسولگری در کشور شما باشد.
♦ لطفا توجه داشته باشید که اگر درخواست شما برای ویزای دانشجویی رد شود، هزینه ویزا به شما بازپرداخت نخواهد شد.
♦ برای اینکه شانس دریافت ویزای دانشجویی خود را به شدت افزایش دهید، باید از یک حساب مسدود شده به عنوان اثبات منابع مالی استفاده کنید.
♦ زمان پردازش ویزای تحصیلی طولانی مدت آلمان ممکن است بین 6 تا 12 هفته از روز درخواست طول بکشد. در حالی که ویزای تحصیلی کوتاه مدت آلمان معمولاً طی 15 تا 30 روز توسط نمایندگی های آلمان در خارج از کشور تصمیم گیری می شود.
ویزای جستجوی کار
آلمان نه تنها کشور زیبایی است، بلکه یکی از قدرتمندترین کشورهای اروپا نیز می باشد. با نرخ بیکاری کم، اگر به دنبال شغل هستید، بهترین مکان برای رفتن است. این کشور آموزش رایگان را به ساکنان خود ارائه می دهد و محیط زندگی و کار بسیار امن و جذاب است.
آلمان نیز یکی از کشورهایی است که به دنبال کارمندان با صلاحیت بالا برای کار در موقعیتهایی با درآمد خوب است و همه افراد جوان و ماهر را تشویق میکند که به آنجا بیایند و به دنبال کار باشند. بنابراین اگر تصمیم گرفته اید که در آلمان کار کنید، اولین کاری که باید انجام دهید دریافت ویزای جستجوی کار آلمان است.
ویزای جستجوی کار چیست؟
ویزای جستجوی کار برای آلمان یک مجوز اقامت است که به شما اجازه می دهد شش ماه در این کشور بمانید و به دنبال کار بگردید. اگر در پایان شش ماه یک کار پیدا کردید، ویزای کار آلمان یا مجوز کار آلمان به شما داده می شود و اجازه کار و زندگی در آنجا را خواهید داشت. لطفا توجه داشته باشید که داشتن ویزای جستجوی کار به شما اجازه نمی دهد که فوراً در آلمان کار کنید. این فقط به این معنی است که می توانید در طول اقامت خود به این کشور سفر کنید و به دنبال کار بگردید.
برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان به موارد زیر نیاز دارید:
♦ واجد شرایط درخواست باشید.
♦ تمام مدارک لازم را جمع آوری کنید.
♦ فرم درخواست را پر کنید و قرار ویزای خود را رزرو کنید.
چندین معیار وجود دارد که برای واجد شرایط بودن برای درخواست ویزای جستجوی کار آلمان باید رعایت کنید:
♦ دارای مدرک لیسانس/کارشناسی ارشد از یک دانشگاه آلمانی یا مدرک خارجی معادل آن
♦ حداقل 5 سال تجربه در زمینه تحصیلی مرتبط خود داشته باشید.
♦ مدارکی نشان دهید که بودجه کافی برای پوشش اقامت خود در مدت زمانی که در آلمان هستید دارید.
♦ برای کل اقامت خود در آلمان یا تا زمانی که مجوز کار خود را دریافت کنید، بیمه مسافرتی یا پزشکی داشته باشید.
♦ اگر تمام معیارها را بررسی کردید، یک قدم به گرفتن ویزای خود نزدیکتر هستید.
اسناد برای درخواست
مرحله بعدی این است که مجموعه ای از اسناد خود را آماده کنید که به درخواست شما پیوست می شود. مدارک تضمین می کنند که درخواست شما فوراً به دلیل عدم رعایت شرایط رد نمی شود، بنابراین مطمئن شوید که همه آنها را دارید.
♦ چک لیست مدارکی که برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان نیاز دارید:
♦ پاسپورت معتبر (در 10 سال گذشته صادر شده و حداقل 12 ماه معتبر باشد)
♦ یک کپی از صفحه اطلاعات پاسپورت شما
♦ 3 عکس پاسپورت بر اساس مشخصات بیومتریک
♦ یک نامه پوششی که در آن هدف از بازدید خود، نحوه برنامه ریزی برای یافتن شغل و برنامه های شغلی جایگزین خود را در صورتی که نمی توانید شغلی پیدا کنید، توضیح می دهید.
♦ مدرک تحصیلی شما و همچنین هر گونه گواهی سابقه کار قبلی
♦ رزومه دقیق شما (CV)
♦ مدرک اقامت در آلمان (جایی که در طول سفر خود در آن اقامت خواهید داشت)
♦ اثبات تمکن مالی برای پوشش هزینه های مدت اقامت شما در آلمان با نشان دادن یکی از مدارک زیر:
♦ Verpflichtungserklärung (نامه تعهد رسمی) توسط اسپانسر ساکن آلمان
♦ صورت حساب بانکی یا حساب بانکی مسدود شده
♦ مدارک وضعیت شخصی در کشور خود، مانند شناسنامه، گواهی ازدواج و موارد دیگر (ترجمه شده به زبان انگلیسی)
♦ مدرک بیمه درمانی شما
♦ برای برآورده کردن شرایط، باید دو مجموعه از این اسناد را تهیه کرده و به مرکز درخواست خود ببرید.
♦ برای اینکه شانس دریافت ویزای جستجوی کار خود را بسیار افزایش دهید، باید از یک حساب مسدود شده به عنوان اثبات منابع مالی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که داشتن تمام این مدارک تضمینی برای دریافت ویزا نیست. تصمیم کاملاً به عهده افسر کنسولی است.
سفارت/کنسولگری آلمان حق درخواست مدارک اضافی را برای خود محفوظ می دارد. این امر – در میان دیگران – برای مشاغل خاص (مانند پرستاران، پزشکان پزشکی، داروسازان، معلمان) صدق می کند.
فرم درخواست و قرار ملاقات
پس از جمع آوری مدارک لازم، مرحله آخر پر کردن فرم درخواست از دفتر سفارت آلمان برای ویزای جستجوی کار است. پس از ارسال فرم، یک قرار ملاقات برای مصاحبه رزرو می شود. سوابق و مدارک، فرم درخواست و مصاحبه شما تعیین می کند که آیا ویزای جستجوی کار آلمان به شما اعطا می شود یا خیر.
با ویزای جستجوی کار نمی توانید در آلمان کار کنید. هنگامی که شغلی پیدا کردید، باید آن را به اجازه اقامت برای اشتغال تغییر دهید.
ویزای کار (استخدام)
آلمان نه تنها برای آلمانی ها، بلکه برای اتباع کشورهای جهان سوم نیز کشوری با امکانات است. سرزمین اختراع و نوآوری چهارمین اقتصاد بزرگ جهان و خانه شرکت ها و موسسات مشهور جهان است. به این ترتیب، این فرصت را برای بسیاری از غیر آلمانی ها فراهم می کند تا شغلی بیابند و در کشور مستقر شوند.
ویزای کار آلمان فرصتی برای خارجیان واجد شرایط است تا در آلمان مستقر شوند و در رشته خود کار کنند. این امکان را به دارنده خود می دهد که تا دو سال با امکان تمدید ویزا و بعداً برای کارت آبی اتحادیه اروپا یا سایر انواع مجوزهای اقامت، وارد آلمان و کار کند.
ویزای طولانی مدت برای کار در آلمان
شما می توانید برای ویزای اقامت طولانی مدت آلمان با هدف کار در آلمان برای موارد زیر درخواست دهید:
♦ استخدام – اگر قبلاً یک پیشنهاد شغلی در آلمان دارید.
♦ خوداشتغالی – اگر می خواهید یک کسب و کار در آلمان ایجاد کنید یا به عنوان کار آزاد کار کنید.
♦ کار به عنوان فریلنسر
♦ جویای کار – اگر می خواهید در زمان اقامت در آلمان به دنبال کار بگردید.
♦ کار به عنوان Au Pair – برای جوانانی که مایل به یادگیری بیشتر در مورد فرهنگ و زبان آلمانی هستند.
♦ ویزای تعطیلات کاری – برای جوانان چندین کشور که قرارداد ویزای تعطیلات کاری با آلمان امضا کرده اند.
چه کسانی به ویزای کار آلمان نیاز دارند؟
اتباع کشورهای زیر می توانند پس از ورود بدون ویزا به آلمان برای اقامت خود برای مقاصد کاری درخواست دهند.
♦ کشورهای عضو EEA/EU ایالات متحده آمریکا
♦ استرالیا
♦ کانادا
♦ اسرائيل
♦ ژاپن
♦ نیوزلند
♦ سوئیس
♦ جمهوری کره
شهروندان بقیه کشورهای جهان باید قبل از سفر به آلمان ویزای کار خود را دریافت کنند. در ادامه این مراحلی را که باید دنبال کنید، از جمله مدارکی که برای دریافت ویزای کار آلمان نیاز دارید، بیابید.
گروه های واجد شرایط برای درخواست ویزای کار آلمان
تمامی اتباع خارجی در صورت داشتن شرایط کار در آلمان می توانند برای ویزای کار آلمان درخواست دهند.
با توجه به “قانون اقامت” که موضوع اقامت برای اتباع خارجی در آلمان را تنظیم می کند، دسته بندی های واجد شرایط برای درخواست ویزای کار آلمان به شرح زیر است:
خارجی های دارای شرایط بالا، به ویژه:
♦ محققان با دانش فنی خاص
♦ پرسنل آموزشی در سمت های برجسته یا پرسنل علمی در سمت های برجسته
تبادل درون شرکتی به ویژه:
♦ مدیران
♦ متخصصان
علاوه بر این، واجدین شرایط برای درخواست ویزای کار آلمان، اتباع کشورهای جهان سوم با مدرک دانشگاهی یا مدرک غیر آکادمیک حرفهای هستند که دارای شرایط ذکر شده در زیر هستند:
♦ کمبود نیروی ماهر در حرفه ای که می خواهید در آلمان انجام دهید وجود دارد.
♦ شما یک پیشنهاد کاری مشخص دارید.
♦ تحصیلات شما باید معادل مدرک آلمانی باشد.
چگونه برای ویزای کار آلمان اقدام کنیم؟
مراحل گام به گام درخواست ویزای کار آلمان به شرح زیر است:
♦ یک پیشنهاد شغلی در آلمان دریافت کنید.
♦ بررسی کنید که آیا برای اقامت طولانی مدت به ویزا آلمان نیاز دارید یا خیر.
♦ دریابید که کجا باید درخواست ویزای خود را ارسال کنید.
♦ تمام مدارک مورد نیاز را طبق دستورالعمل جمع آوری کنید.
♦ برای مصاحبه ویزا وقت بگیرید.
♦ هزینه ویزای کار آلمان را بپردازید.
♦ در مصاحبه شرکت کنید
♦ منتظر پاسخ در مورد درخواست ویزای خود باشید.
مدارک مورد نیاز برای ویزای کار آلمان
برای اینکه به سفارت/کنسولگری آلمان در کشور محل اقامت خود ثابت کنید که شرایط ویزای کار را دارید، باید چندین مدرک ارائه دهید. این مدارک بخش مهمی از درخواست شما برای ویزای کار آلمان به همراه مصاحبه ویزا هستند. مطمئن شوید که همه این اسناد را طبق دستورالعمل های داده شده جمع آوری کرده اید:
♦ دو فرم درخواست تکمیل و در پایان چاپ و امضا شود.
♦ دو عکس گذرنامه
♦ پاسپورت ملی معتبر
♦ تایید سکونت: گواهینامه رانندگی و/یا قبض آب و برق به نام شما به عنوان مدرکی مبنی بر اقامت در قلمرو کنسولگری که قصد دارید درخواست دهید.
♦ بیمه سلامت: گواهی اجباری از کارفرمای آلمانی که از تاریخ استخدام معتبر است. اگر قبلاً در بیمه درمانی اجباری گنجانده نشده است، بیمه مسافرتی جداگانه باید برای بازه زمانی از ورود به آلمان تا شروع کار ارائه شود.
♦ یک قرارداد کاری / پیشنهاد شغلی با جزئیات حقوق ناخالص سالانه و شرح دقیق شغل در آلمان.
♦ تایید آژانس کار فدرال (در صورت وجود).
♦ رزومه: رزومه به روز شده شما، که نشان دهنده مدارک تحصیلی و تجربه شغلی شماست.
♦ مدرک صلاحیت: دیپلم، گواهینامه و غیره، یا هر چیز مشابهی که صلاحیت شما را ثابت کند.
♦ نامه شخصی که هدف و مدت اقامت دقیق را توضیح می دهد.
♦ اثبات سابقه کیفری پاک.
♦ مدرک پرداخت هزینه ویزا: هزینه ویزا برای ویزای طولانی مدت آلمان 75 یورو است.
♦ اعلامیه صحت اطلاعات
برای ویزای کار آلمان از کجا باید اقدام کرد؟
شما باید برای ویزای کار آلمان در نمایندگی آلمان در کشور محل اقامت خود که مسئول پذیرش ویزا است، درخواست دهید. این می تواند یکی از موارد زیر باشد:
♦ سفارت آلمان
♦ کنسولگری آلمان
♦ یک مرکز درخواست ویزا
♦ سفارت/کنسولگری آلمان در یک کشور همسایه واقع شده است، در صورتی که نمایندگان آلمان در کشور محل اقامت شما حضور نداشته باشند.
♦ سفارت/کنسولگری کشور دیگری، واقع در کشور محل اقامت شما.
زمان رسیدگی به ویزای کار آلمان
زمان پردازش ویزای کار طولانی مدت آلمان ممکن است از یک تا سه ماه از روز درخواست طول بکشد. زمان پردازش همچنین به تعداد درخواست هایی که سفارت در آن زمان دریافت می کند و همچنین به وضعیت شما بستگی دارد.
ورود به آلمان با ویزای کار
پس از دریافت ویزای کار آلمان، می توانید آزادانه به آلمان سفر کنید. با این حال، هنوز مراحلی وجود دارد که باید پس از ورود به آلمان برای دریافت مجوز اقامت آلمان انجام دهید.
شما باید به دفتر خارجی در آلمان که نزدیکترین محل اقامت شما است مراجعه کنید. برخی از دفاتر از شما میخواهند که قبل از مصاحبه وقت خود را تعیین کنید، در حالی که برخی دیگر درخواستهای حضوری را میپذیرند.
شما باید در یک مصاحبه شرکت کنید که در طی آن مدارک مورد نیاز برای اجازه اقامت را نیز ارائه خواهید کرد. این اسناد عبارتند از:
♦ پاسپورت معتبر ملی شما
♦ فرم درخواست برای مجوز اقامت.
♦ دو تا عکس
♦ گزارش یک سابقه کیفری پاک
♦ مدرک زبان آلمانی
♦ تاییدیه بیمه سلامت.
♦ اثبات پیشنهاد شغلی
مدت زمانی که شما مجاز به نگهداری مجوز هستید توسط قرارداد کاری شما تعیین می شود. اگر قرارداد شما 2 ساله باشد، مجوز شما نیز 2 سال اعتبار دارد. با این حال، تا زمانی که وضعیت شغلی خود را حفظ کنید، می توانید آن را هر چند بار که نیاز دارید تمدید کنید.
نکاتی در مورد نحوه یافتن کار در آلمان
اگر می خواهید در آلمان کار کنید، اما هنوز شغل ندارید، می توانیم نکاتی را در این زمینه به شما ارائه دهیم. در آلمان مشاغل خالی زیادی برای خارجی ها وجود دارد. پیدا کردن شغل مناسب برایتان سخت نخواهید بود، به خصوص اگر صلاحیت های حرفه ای داشته باشید.
روند کار در آلمان برای اتباع خارجی به شرح زیر است:
به دنبال شغل آنلاین باشید
سایت های کار عمومی آلمان خدمات بین المللی کاریابی (ZAV) آژانس کار آلمان اطلاعاتی در مورد فرصت های جهانی در سراسر آلمان دارد. میتوانید در پورتالهای آنها کار را بررسی کنید، به آنها ایمیل بزنید یا برای مشاوره با آنها تماس بگیرید. برای اطلاعات بیشتر صفحه آنها را بررسی کنید.
وب سایت های استخدام آلمانی را بررسی کنید. سایت های آنلاین زیادی وجود دارند که هم برای آلمانی ها و هم برای خارجی ها شغل ارائه می دهند. میتوانید پیشنهادهای شغلی را در آنجا بررسی کنید و ببینید آیا هر یک از آنها برای شما مناسب است یا خیر.
از یک آژانس کاریابی در آلمان درخواست کار کنید. شما می توانید لیستی از این آژانس ها را در آلمان بیابید. توجه داشته باشید که آنها برای ثبت نام با آنها هزینه ای از شما دریافت می کنند.
با شرکت های آلمانی تماس بگیرید. هیچ اشکالی ندارد که به یک شرکت آلمانی نامه بنویسید و از آنها بپرسید که آیا قصد دارند کارمندان جدیدی را استخدام کنند، حتی اگر هیچ آگهی شغلی نداشته باشند.
برای شغلی که پیدا کرده اید درخواست دهید
بعد از اینکه شغل مناسب خود را پیدا کردید، یک درخواست شغلی ارسال کنید. معمولا اکثر شرکت ها از شما مدارک زیر را می خواهند:
♦ CV شما
♦ کپی مدارک تحصیلی شما
♦ توصیفات کارفرمای قبلی
♦ نمونه کارهای شما
در مصاحبه شغلی شرکت کنید
بسیاری از شرکت ها به شما این شانس را می دهند که به صورت آنلاین در مصاحبه شرکت کنید، یعنی از طریق اسکایپ. با این حال، برخی دیگر سیاست های سختگیرانه ای دارند که متقاضیان کار باید شخصاً برای مصاحبه حضور پیدا کنند. اگر چنین است، باید برای ویزای جستجوی کار درخواست دهید و در مصاحبه شرکت کنید. همانطور که در این مقاله توضیح داده شده است، در صورت دریافت این شغل، باید به کشور محل اقامت خود بازگردید و برای ویزای کار اقدام کنید.
البته این تنها راهی برای یافتن شغل در آلمان است. راه های دیگری نیز وجود دارد، از جمله گرفتن ویزای جستجوی کار و رفتن به آلمان برای یافتن کار به صورت حضوری و غیره.
ویزای دانشمندان و محققان بین المللی (Scientist / Visiting Scholar)
کشور آلمان به فرصتی جذاب برای دانشمندان و محققان بین المللی در زمینه های مختلف تبدیل شده است و آنها را به انجام تحقیقات در موسسات مختلف واقع در این کشور ترغیب می کند. تصادفی نیست، این کشور به عنوان سرزمین اختراع و نوآوری شناخته می شود، دروازه ای برای همه کسانی که می خواهند دنیای اسرارآمیز علم را کشف کنند.
با این حال، مهاجرت به آلمان به عنوان یک دانشمند یا یک دانش پژوه مستلزم تکمیل یک فرآیند کامل است، مانند یافتن موسسهای که میتوانید در آن شرکت کنید یا در یک تحقیق شرکت کنید، و همچنین دریافت ویزا (در صورت نیاز).
در این مقاله توضیح داده ایم که دانشمندان و دانش پژوهان بین المللی برای اخذ ویزا چه کاری باید انجام دهند و همچنین نحوه اطلاع از اینکه آیا مشمول ویزا هستند یا خیر.
چه کسی به این ویزا نیاز دارد؟
به دلیل سیاست ها و مقررات ورود جمهوری فدرال آلمان، چه نیاز به ویزا داشته باشید یا نه، همه اینها به ملیت / شهروندی شما بستگی دارد. به همین دلیل، قبل از شروع فرآیند درخواست ویزا، باید بررسی کنید که آیا به ویزا نیاز دارید یا خیر.
بین المللی هایی که نیازی به ویزای Scientist / Visiting Scholar ندارند
محققان و دانشمندانی که دارنده گذرنامه یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا یا منطقه آزاد تجاری اروپا هستند، برای ورود به کشور و شرکت در یک فرصت مطالعاتی / تحقیق الزامی به اخذ ویزا ندارند. با این حال، اگر او قصد دارد بیش از سه ماه در کشور بماند، ثبت نام در مقامات محلی ضروری است.
در این بین، اتباع استرالیا، هندوراس، اسرائیل، ژاپن، کانادا، نیوزلند، جمهوری کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا تنها با داشتن گذرنامه معتبر می توانند بدون ویزا وارد جمهوری فدرال آلمان شوند
بین المللی هایی که به ویزای Scientist / Visiting Scholar نیاز دارند
طبق گفته اتباع سایر کشورهای جهان، برای واجد شرایط بودن برای ورود و انجام تحقیقات خود در آلمان، باید ویزا دریافت کنند.
شرایط ویزا
مقامات مهاجرت آلمان فهرستی از مدارک مورد نیاز برای ویزا را در اختیار دارند که در آن معیارهایی را که هر یک از آنها برای دریافت ویزا باید رعایت کنند، مشخص می کند. ما این الزامات را برای محققین و دانشمندان در دو گروه دسته بندی کرده ایم که به شرح زیر است:
مدارک مورد نیاز معمولا برای ویزا
♦ فرم درخواست – که باید به طور کامل تکمیل شود. به دادن اطلاعات صحیح دقت کنید و سعی کنید از هرگونه غلط املایی خودداری کنید. فرم را دوبار پرینت بگیرید و در پایان هر دو نسخه را امضا کنید.
♦ دو عکس یکسان – تمام رخ، بدون پس زمینه و در سه ماه گذشته گرفته شده است. عکسها باید مطابق با شرایط تعیین شده توسط مقامات مهاجرت آلمان باشند.
♦ پاسپورت ملی معتبر – که در 10 سال گذشته و با حداقل 12 ماه اعتبار باقی مانده پس از بازگشت برنامه ریزی شده متقاضی صادر شده باشد.
♦ 1 کپی از صفحه اطلاعات پاسپورت شما (کپی اندازه A4)
♦ بیمه سلامت – شما باید سندی را ارائه دهید که تأیید می کند بیمه درمانی را برای دانشمندان مهمان خریداری کرده اید. این بیمه باید هر گونه نیاز به درمان فوریت های پزشکی یا بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماری ها و حوادث را با حداقل 30 هزار یورو پوشش دهد. همچنین شامل عودت در صورت فوت می شود.
♦ برنامه سفر – که می تواند رزرو پرواز، بلیط راه آهن و موارد دیگر باشد.
♦ مدرکی مبنی بر اقامت برای کل اقامت شما در منطقه شینگن – که می تواند رزرو هتل یا دعوت نامه توسط یک میزبان که دوست یا عضو خانواده شما است باشد.
♦ گواهی وضعیت مدنی: گواهی ازدواج، شناسنامه فرزندان، گواهی فوت همسر و..
♦ تمکن مالی – شما باید مدارکی ارائه دهید که ثابت کند توانایی تامین نیازهای مالی را دارید. این میتواند یک صورتحساب بانکی باشد که نشان میدهد شما پول کافی برای تأمین مالی خود را برای کل مدتی که در آلمان خواهید ماند، یک قرارداد با شرکتی باشد که در آن کارآموزی میکنید/آموزشی که نشان میدهد چقدر قرار است حقوق دریافت کنید. همچنین میتواند نامهای از طرف اسپانسر باشد که تأیید میکند بهمنظور پشتیبانی از نامهاش، به همراه صورتحساب بانکی، قرارداد کاری و فیشهای حقوق برای شما پول میفرستد. همچنین می تواند ترکیبی از همه آنها باشد.
♦ به عنوان بخشی از وجوه مالی، ممکن است لازم باشد اسناد زیر را با توجه به وضعیت کاری خود ارسال کنید:
♦ در صورت شاغل بودن: فیش حقوقی سه ماه گذشته / قرارداد کار
♦ در صورت اشتغال آزاد: گواهی مالکیت (اثبات مالکیت زمین، اثبات درآمد حاصل از کشاورزی (فرم فروش) و غیره)
الزامات خاص برای Scientist / Visiting Scholar
♦ نامه شخصی که هدف از اقامت در آلمان را توضیح می دهد.
♦ نامه دانشگاه / موسسه تحقیقاتی محلی شما، که تأیید می کند که شما تعهدات قراردادی در کشور خود دارید که باید انجام دهید و به آن باز خواهید گشت.
♦ دعوت نامه از دانشگاه / موسسه تحقیقاتی آلمان که شرایط اقامت شما در آلمان از جمله پرداخت (بورسیه) را تایید می کند.
♦ مدارک صلاحیت علمی (گواهی مدرک تحصیلی یا برگه های علامت)
لطفا توجه داشته باشید که سفارت آلمان در کشور شما این حق را برای خود محفوظ می دارد که در صورت لزوم مدارک اضافی را درخواست کند. ارائه مدارک مورد نیاز تضمینی برای دریافت ویزا نیست. ارائه مدارک ناقص یا امتناع از حضور در مصاحبه ویزا منجر به رد درخواست شما می شود.
فرآیند برنامه
درخواست باید در سفارت یا کنسولگری در کشور شما ارائه شود. در برخی از کشورها، مراکز درخواست ویزا نیز وجود دارد که می توانید برای ویزای خود درخواست دهید.
توصیه می شود حداقل 3 هفته قبل از تاریخ سفر خود برای دریافت ویزا درخواست دهید.
هزینه ویزای دانشمند آلمان / بازدید کننده
همه کاندیداهای ویزا باید هزینه ای بپردازند تا به درخواست آنها رسیدگی شود. هزینه ویزای آلمان برای ویزای طولانی مدت از سال 2017 75 یورو است. متقاضیان باید هزینه را به یورو یا به واحد پول محلی خود بر اساس نرخ تبدیل ارز تایید شده توسط سفارت پرداخت کنند.
لطفا توجه داشته باشید که در صورت رد شدن ویزا هزینه ویزا بازپرداخت نمی شود و قیمت در هر زمان ممکن است تغییر کند.
پردازش ویزا
ممکن است 10 تا 15 روز طول بکشد تا سفارت درخواست شما را بررسی کند. زمان رسیدگی ممکن است در مواردی که سفارت درخواست های زیادی را دریافت می کند یا در سایر شرایط خاص متقاضی افزایش یابد. به همین دلیل است که به شما توصیه می شود در اسرع وقت اقدام کنید. اولین زمانی که می توانید برای ویزا درخواست دهید 3 ماه قبل از سفر برنامه ریزی شده و آخرین آن سه هفته قبل از سفر برنامه ریزی شده شما است.
آیا می توانم ویزای Scientist / Visiting Scholar خود را تمدید کنم؟
ویزای اقامت طولانی مدت برای محققان یا دانشمندان در آلمان در بسیاری از موارد قابل تمدید است. متقاضی باید حداقل دو ماه قبل از انقضای ویزای خود در اداره ثبت نام اتباع خارجی در شهر آلمان که در آن اقامت دارند، قرار ملاقات بگذارد.
در روز تعیین وقت، داوطلب باید با مدارک مورد نیاز در دفتر اتباع خارجی حاضر شود. نامه پوششی دلیل درخواست تمدید ویزا ضروری است. همچنین باید نامه ای از دانشگاه / موسسه تحقیقاتی ارسال کنید که تأیید کند آنها مایلند چند ماه دیگر روی مطالعه خود ادامه دهید. هزینه تمدید و تمدید ویزا حدود 80 یورو است.
آیا می توانم خانواده ام را بیاورم؟
همه کسانی که در آلمان با ویزای اقامت طولانی زندگی می کنند و در یک تحقیق/پروژه شرکت می کنند، می توانند در صورت تمایل همسر و فرزندان خود را بیاورند. با این حال، برخی از الزامات وجود دارد، به شرح زیر:
♦ در محلی که زندگی می کنید باید فضای کافی برای اعضای خانواده داشته باشید.
♦ شما باید نشان دهید که می توانید از نظر مالی از اعضای خانواده خود که به شما ملحق می شوند حمایت کنید.
♦ این اعضای خانواده باید حداقل دانش اولیه زبان آلمانی را داشته باشند.
♦ فرزندان شما باید زیر سن قانونی و مجرد باشند.
♦ همچنین، همسر شما با دریافت مجوز کار از آژانس کار فدرال در آلمان، واجد شرایط کار در طول اقامت خود خواهد بود.
ویزای آموزشی / کارآموزی
آلمان علاوه بر اینکه کشوری است که فرصت انتخاب از میان طیف گسترده ای از دانشگاه ها را ارائه می دهد، همچنین برای بسیاری از دانشجویان خارجی و تازه فارغ التحصیلان در سراسر جهان برای کارآموزی یا آموزش حرفه ای در زمینه مورد علاقه خود، در موسسات مختلف انتخاب اصلی است.
اگر قصد گذراندن دوره کارآموزی یا آموزش در آلمان را دارید، قبل از سفر به این کشور باید چند نکته را از خود بپرسید، مثلاً آیا واجد شرایط کارآموزی/آموزش هستید و آیا به ویزا نیاز دارید یا خیر و..
چه کسانی می توانند کارآموزی/آموزش را در آلمان انجام دهند؟
همه علاقه مندان، صرف نظر از سن، جنسیت، عقاید مذهبی و غیره، می توانند در رشته مورد علاقه خود دوره کارآموزی یا آموزش را در آلمان بگذرانند. شرایط لازم برای انجام کارآموزی به شرکت یا موسسه ارائه دهنده آن بستگی دارد. برخی از آنها ممکن است آلمانی مسلط بخواهند، در حالی که برخی دیگر اگر بتوانید صحبت کردن به زبان آلمانی اولیه را مدیریت کنید، راضی خواهند بود و نیازی به بیشتر ندارند.
با این حال، یافتن دوره کارآموزی یا آموزش قبل از سفر به آلمان برای شما یک شرط حیاتی است. به خصوص اگر شما دارنده گذرنامه یکی از کشورهایی هستید که شهروندان آن برای اجازه ورود و اقامت در آلمان باید ویزا دریافت کنند.
برای فرصت های آموزشی و کارآموزی در آلمان می توانید به صورت آنلاین بررسی کنید. باید بدانید که همه شرکت ها و موسسات در آلمان به کارآموزان پول نمی دهند، بنابراین به دقت بررسی کنید که آیا سازمانی که قرار است در آن به عنوان کارآموز یا کارآموز در آن مشغول شوید به شما پول می دهد یا خیر. زندگی در آلمان هزینه های خود را دارد، بنابراین باید در نظر داشته باشید که حتی اگر به شما دستمزد داده شود، تامین هزینه های خود با پرداخت کارآموزی برای شما سخت خواهد بود.
چه کسانی به ویزای کارآموزی/کارآموزی آلمان نیاز دارند؟
اگر قبلاً یک دوره کارآموزی یا یک برنامه آموزشی در آلمان پیدا کرده اید که در آن مایل به مشارکت و کسب مهارت های حرفه ای هستید، قدم بعدی این است که از خود بپرسید: آیا به ویزا نیاز دارم یا خیر؟ چه نیاز به ویزا داشته باشید یا نه، همه چیز به ملیت/شهروندی شما بستگی دارد.
خارجی هایی که نیازی به ویزا ندارند
اگر شما دارنده پاسپورت یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا، یا منطقه آزاد تجاری اروپا هستید، این بدان معناست که برای انجام کارآموزی یا شرکت در آن نیازی به اخذ ویزا ندارید.
در عین حال، اتباع استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، کره، نیوزلند و ایالات متحده آمریکا نیز برای ورود به آلمان و گذراندن دوره کارآموزی، الزامی به اخذ ویزا ندارند.
خارجی هایی که نیاز به ویزا دارند
از طرفی بقیه کشورهای دنیا باید ابتدا یک دوره کارآموزی یا دوره آموزشی در آلمان پیدا کنند و بعد تمام شرایط را طی کنند و در مصاحبه شرکت کنند تا بتوانند ویزا را دریافت کنند.
اگر تبعه یکی از کشورهایی هستید که شهروندان آن موظف به دریافت ویزای کارآموزی/آموزشی هستند، دستورالعملهای ارائه شده در ادامه مطلب در مورد الزامات ویزای آلمان، روند درخواست، هزینهها و هر چیز دیگری را که باید انجام دهید، دنبال کنید.
شرایط ویزای آموزش/کارآموزی آلمان
هنگامی که برای ویزای کارآموزی/آموزشی درخواست میکنید، باید مدارک مورد نیاز را در سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود ارائه دهید تا هویت، سابقه و هدف سفر به آلمان را ثابت کنید. بتوانید هزینه های خود را در طول اقامت خود در آلمان تامین کنید.
مدارک مورد نیاز برای ویزای آلمان
♦ فرم درخواست – به طور کامل با اطلاعات صحیح تکمیل شده است که با اطلاعات موجود در سایر اسنادی که باید ارسال کنید مطابقت دارد. فرم درخواست را دو بار پرینت بگیرید و فراموش نکنید که هر نسخه را در پایان امضا کنید تا هر دو برای سفارت معتبر باشند.
♦ دو عکس گذرنامه – در سه ماه گذشته و مطابق با شرایط
♦ پاسپورت ملی معتبر – حداکثر ده سال، با حداقل یک صفحه خالی برای چسباندن برچسب ویزا.
♦ یک کپی از صفحه اطلاعات پاسپورت شما (کپی اندازه A4)
♦ پاسپورت قدیمی (در صورت وجود) – در صورتی که پاسپورت قدیمی تری دارید که منقضی شده یا صفحات آن پر از برچسب و مهر ویزا است، باید آن پاسپورت را نیز ارسال کنید. اگر بیش از یک پاسپورت قدیمی دارید که حاوی مهر و برچسب ویزا است، باید همه آنها را ارسال کنید. پاسپورت ها را با کش ببندید و به هیچ وجه آنها را منگنه نکنید.
♦ بیمه سلامت – باید یک نامه تاییدیه توسط شرکت بیمه ای که بیمه سلامت مسافرتی را در آنجا خریداری کرده اید ارسال کنید. این سند باید تأیید کند که بیمه هرگونه درمان فوری پزشکی و بستری شدن در بیمارستان و همچنین بازگشت به کشور در صورت فوت را با حداقل پوشش 30 هزار یورو در کل قلمرو شنگن را پوشش می دهد.
♦ اثبات تمکن مالی – شما باید مدارکی را ارائه دهید که ثابت کند توانایی پوشش اقامت خود در آلمان را دارید. این میتواند یک صورتحساب بانکی باشد که نشان میدهد شما پول کافی برای تأمین مالی خود را برای کل مدتی که در آلمان خواهید ماند، یک قرارداد با شرکتی باشد که در آن کارآموزی میکنید که نشان میدهد چقدر قرار است حقوق دریافت کنید. همچنین میتواند نامهای از طرف اسپانسر باشد که تأیید میکند به منظور حمایت از نامهاش، به طور مرتب به همراه صورت حساب بانکی، قرارداد کاری و فیش حقوقی برای شما پول میفرستد. همچنین می تواند ترکیبی از همه آنها باشد.
♦ گواهی وضعیت مدنی – گواهی ازدواج، گواهی تولد فرزندان، گواهی فوت همسر و غیره.
♦ برنامه سفر – که می تواند رزرو پرواز، بلیط راه آهن و موارد دیگر باشد.
♦ مدرکی مبنی بر محل اقامت برای کل زمان حضور شما در آلمان – که می تواند قرارداد اجاره، رزرو هتل، یا دعوت نامه باشد در صورتی که در دوستان یا اعضای خانواده اقامت دارید.
شرایط خاص برای ویزای کارآموزی/آموزشی
رضایت نامه ZAV از Bundesagentur für Arbeit – که مجوز کار در آلمان است و کارآموزان موظفند آن را داشته باشند تا مشارکت آنها در هر سازمانی قانونی باشد. این بر عهده مؤسسه/شرکتی است که در آن به عنوان کارآموز جذب خواهید شد تا آن را برای شما دریافت کند. برخی از دوره های کارآموزی تحت برنامه های حمایت شده توسط اتحادیه اروپا (لئوناردو، سوکراتس، اراسموس و غیره) به این مدرک نیاز ندارند.
نامه از کارفرمای محلی یا دانشگاهی که در آن تحصیل می کنید که تأیید می کند متقاضی کارمند / دانشجو در سازمان آنها است.
نامه تایید شرکت/موسسه آلمانی که شرایط اقامت متقاضی در آلمان را تایید می کند.
مدارک صلاحیت (دیپلم، گواهی مدرک تحصیلی یا گواهینامه ها).
فرآیند درخواست ویزای آموزشی/کارآموزی
درخواست ویزای آلمان ساده و واضح است. شما فقط باید دستورالعمل فرآیند درخواست ویزا را که در ادامه ارائه شده است، گام به گام دنبال کنید، بدون اینکه چیزی از دست بدهید. شما باید در سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود درخواست دهید.
ما قویاً به شما توصیه می کنیم که حداقل سه هفته قبل از سفر برنامه ریزی شده خود به آلمان درخواست دهید تا از هرگونه تاخیر جلوگیری شود.
هزینه ویزای آموزش/کارآموزی
هنگامی که در مصاحبه خود شرکت می کنید، باید رسیدی را ارسال کنید که تأیید می کند پرداخت هزینه ویزای آلمان را تکمیل کرده اید، که برای رسیدگی به درخواست شما ضروری است. هزینه ویزای آلمان برای اقامت بیش از 90 روز 75 یورو است. این هزینه را می توان به ارز محلی با توجه به نرخ های مبادله ای تایید شده توسط سفارت پرداخت کرد.
لطفا توجه داشته باشید که در صورت رد شدن ویزا هزینه ویزا بازپرداخت نمی شود و قیمت در هر زمان ممکن است تغییر کند.
زمان رسیدگی به ویزا
با وجود این واقعیت که رسیدگی به درخواست ویزای آلمان حدود 10 تا 15 روز طول می کشد، زمان رسیدگی از یک مورد به مورد دیگر متفاوت است. در حالی که برخی از متقاضیان پاسخ خود را در عرض یک هفته دریافت می کنند، برخی دیگر ممکن است هفته ها طول بکشد تا به درخواست خود به دلیل وضعیت خود پاسخ دریافت کنند.
گاهی اوقات به دلیل تعداد زیاد درخواست هایی که سفارت در آن زمان دریافت می کند، می توان زمان رسیدگی را برای چند روز تمدید کرد.
اعتبار ویزای آموزشی/کارآموزی آلمان
حداکثر مدتی که می توان برای آن ویزای کارآموزی/آموزشی صادر کرد 12 ماه است. اعتبار ویزای شما بستگی به طول دوره کارآموزی شما دارد. اگر دوره کارآموزی شما چهار ماه است، سفارت چهار ماه مورد نیاز و همچنین چند روز یا هفته بیشتر قبل از شروع تاریخ کارآموزی/آموزش و چند روز دیگر پس از پایان آن را به شما می دهد. حتماً به محض دریافت ویزای خود، اعتبار آن و مدت اقامت مجاز را بررسی کنید.
آیا می توانم ویزای کارآموزی/کارآموزی آلمان خود را تمدید کنم؟
در صورتی که تصمیم به درخواست تمدید ویزا داشته باشید، باید یک دلیل قوی ارائه دهید که بر اساس آن درخواست خود ارائه کنید.
یک مورد می تواند این باشد که شرکت یا موسسه ای که در آن در حال کارآموزی یا آموزش هستید بخواهد دوره کارآموزی یا آموزش خود را برای مدت طولانی تری از آنچه در ابتدا تعیین شده است ادامه دهید.
در پایان دوره کارآموزی، اگر شرکت یا موسسه ای که در آن مشغول به کار بوده اید بخواهد شما را استخدام کند، باید به کشور خود بازگردید و از آنجا برای ویزای کار درخواست دهید تا به عنوان کارمند عادی کار کنید.
آیا خانواده من می توانند به من بپیوندند؟
اگر با ویزای کارآموزی/آموزشی در آلمان هستید و میخواهید خانوادهتان به آنجا بیایند، میتوانند برای ویزای توریستی/ویزیتوری درخواست دهند تا شما را ملاقات کنند. با این حال، آنها واجد شرایط درخواست ویزای همراه خانواده نیستند.
ویزای خانواده برای پیوستن به یکی از بستگان یا شریک زندگی
اتباع کشورهای ثالثی که به طور قانونی در آلمان اقامت دارند، اغلب مایلند اعضای خانواده خود را که در خارج از اتحادیه اروپا اقامت دارند، به آلمان بیاورند، خواه به طور موقت یا دائم در آنجا بمانند. مقامات مهاجرت در آلمان که از اتحاد مجدد خانواده ها حمایت می کنند، برای این منظور ویزای ویژه ای ایجاد کرده اند که اتباع غیر اتحادیه اروپا می توانند برای پیوستن به اعضای خانواده خود در آلمان درخواست دهند.
اگر یک تبعه اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا یا انجمن تجارت آزاد اروپا بخواهد به اعضای خانواده، همسر یا بستگان خود در آلمان بپیوندد، تنها کاری که باید انجام دهد این است که بتواند از نظر مالی خود را تامین کنند. آنها می توانند بدون نیاز به اخذ مجوز کار یا اجازه اقامت کار کنند.
از سوی دیگر، اتباع کشورهای دیگر باید ویزای پیوستن به خانواده را دریافت کنند، که یک ویزای طولانی مدت است که می تواند بعداً به مجوز اقامت تمدید شود.
متقاضیان واجد شرایط برای ویزای پیوستن به خانواده در آلمان
برای اینکه فرد بتواند ویزای ملی اتحاد خانواده، اعم از ویزای ازدواج، ویزای نامزدی، ویزای همسر یا سایر اعضای خانواده را دریافت کند، باید از بستگان مقیم آلمان باشد و همچنین برخی از موارد را انجام دهد. سایر معیارهای واجد شرایط بودن در حالی که معیار اصلی برای مقیم آلمان این است که او باید بتواند از لحاظ مالی از بستگان کشور جهان سوم خود حمایت مالی کند.
در زیر دستههایی از اعضای خانواده را که میتوانند برای پیوستن به عضو خانواده خود در آلمان درخواست دهند، فهرست کردهایم:
همسر (شوهر/زن)، شریک قانونی یک خارجی مقیم آلمان
اتباع کشورهای ثالثی که به طور قانونی در آلمان اقامت دارند، در صورتی که هر دو شرایطی را داشته باشند، می توانند همسر یا شریک قانونی خود را به آلمان بیاورند. برای اینکه بتواند ویزای همسر را دریافت کند، مقیم آلمان باید شرایط زیر را داشته باشد:
♦ اجازه اقامت بلند مدت اتحادیه اروپا، اجازه اقامت آلمان یا کارت آبی اتحادیه اروپا
♦ قادر به تامین مالی شریک/همسر باشد
♦ باید بالای 18 سال باشد.
♦ باید آلمانی بلد باشد.
از طرف دیگر، فرد مهاجری که می خواهد با ویزای همسر وارد آلمان شود باید:
♦ بالای 18 باشد.
♦ حداقل دانش اولیه آلمانی را داشته باشد.
♦ به خاطر داشته باشید که جمهوری فدرال آلمان ازدواج های چندهمسری را به رسمیت نمی شناسد، بنابراین اگر مقیم قبلاً یک شریک در آلمان داشته باشد، اجازه ندارد همسر دیگری را برای پیوستن به آنها بیاورد.
فرزندان اتباع کشورهای ثالث در آلمان
والدین (یا هر دو والدین) مقیم آلمان مجاز به درخواست برای آوردن فرزندان خود برای زندگی با خود در آلمان هستند. با این حال، شرایط چنین ویزا ممکن است بسته به سن کودکان تغییر کند.
کودکان خردسال:
♦ اگر هر دو والدین در آلمان زندگی می کنند، می توانند برای آوردن فرزند خود درخواست دهند.
♦ اگر یکی از والدین مجاز به آوردن فرزند خردسال خود به آلمان هست تنها در صورتی که حق مراقبت و حضانت از کودک را داشته باشد میتواند درخواست دهد.
♦ در صورتی که والدین در حق مراقبت و حضانت کودک سهیم باشند و فقط یکی از آنها در آلمان اقامت داشته باشد، والدین مقیم کشور ثالث باید حق حضانت را به مقیم آلمان اعطا کند تا او بتواند این حق را داشته باشد.
کودکان بزرگسال
والدین می توانند برای آوردن فرزند بزرگسال خود درخواست دهند. برای واجد شرایط بودن برای ویزای پیوستن به خانواده، فرزند نباید ازدواج کرده باشد. با این حال، این بدان معنا نیست که او نمی تواند برای نوع دیگری از ویزا مانند، ویزای بازدید کننده/توریستی آلمان، ویزای دانشجویی برای تحصیل در یک موسسه آموزشی آلمان، ویزای کار برای کار در آلمان یا سایر ویزاهای آلمان درخواست دهد.
سایر بستگان یک خارجی مقیم آلمان
سایر اعضای خانواده نیز می توانند برای پیوستن به خویشاوندان خود درخواست دهند: اگر اقوام دیگری در آلمان دارید، خواه برادر یا خواهر، عمو، عمه، خواهرزاده، برادرزاده، پدربزرگ و مادربزرگ یا پسر عمو هستند، می توانید برای پیوستن به آنها درخواست دهید. معمولاً اخذ این ویزاها سخت تر است و معمولاً بیشتر با هدف جلوگیری از نوعی سختی و مشکل برای متقاضی صادر می شود.
شرایط ویزای پیوستن به خانواده آلمان
برای دریافت ویزا، باید مدارکی را به سفارت یا کنسولگری آلمان ارائه دهید. مدارک مورد نیاز برای ویزای الحاق خانواده آلمان به شرح زیر است:
♦ پاسپورت متقاضی – حداقل سه ماه دیگر پس از مدت اقامت درخواست شده معتبر باشد.
♦ دو فرم درخواست – به درستی با اطلاعات صادقانه و صحیح تکمیل شده باشد.
♦ دو فرم اطلاع رسانی/توضیح تکمیل و امضا شده
♦ دو عکس بیومتریک اخیر – طبق استانداردهای تعیین شده توسط ایکائو
♦ رزرو سفر – که بلیط رزرو شده از کشور شما به آلمان است
♦ بیمه درمانی مسافرتی برای آلمان – که اقامت متقاضی را در کل خاک آلمان پوشش می دهد.
♦ مدرکی مبنی بر تمکن مالی – که معمولاً باید توسط فرد مقیم آلمان ارائه شود و نشان دهد که او می تواند از اعضای خانواده حمایت مالی کند. با این حال، اگر مقیم کشور ثالث بودجه کافی برای تأمین هزینه زندگی خود را داشته باشد، می تواند مدارکی را ارائه دهد که نشان دهنده آن است.
♦ دعوت نامه – از طرف یکی از اعضای خانواده که در آلمان زندگی می کند.
♦ مدرک اقامت – که نشان می دهد ساکن آلمان فضای کافی در خانه خود در آلمان برای متقاضی دارد.
♦ مدرک مهارت زبان آلمانی حداقل سطح A1 متقاضی
همسر / شریک قانونی:
گواهی قانونی یا ازدواج که توسط یک افسر خارجی تأیید شده است، به آلمانی ترجمه شده و توسط سفارت آلمان قانونی شده است.
اگر همسر فرد غیر آلمانی مقیم آلمان باشد، مدرک اقامت قانونی و پاسپورت آنها باید ارائه شود.
فرزندان:
♦ شناسنامه
♦ اثبات ملیت کودک
♦ اثبات حق مراقبت و حضانت والدین مقیم آلمان
به یاد داشته باشید که تمام مدارک باید به دو زبان آلمانی یا انگلیسی ارائه شوند. اگر مدارک به زبان شما صادر شده باشد، باید هر یک از آنها را به همراه ترجمه تایید شده و قانونی ارائه کنید.
نحوه درخواست ویزای پیوستن به خانواده آلمان
روند درخواست ویزای آلمان برای پیوستن به اعضای خانواده شما در آنجا مشابه روند درخواست سایر ویزای آلمان است.
مراقب باشید تمام مدارک را همانطور که در چک لیست توضیح داده شده است اراده دهید. آنها باید به زبان انگلیسی یا آلمانی باشند. اگر اصل مدارک به زبان خودتان صادر شده باشد، باید آنها را همراه با ترجمه توسط یک مترجم معتبر ارائه دهید.
هنگامی که تمام مدارک را در دست دارید، یک جلسه در سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود تعیین کنید.
در روز مصاحبه به موقع در سفارت یا کنسولگری آلمان حاضر شوید و تمامی مدارک را به همراه داشته باشید. هزینه ویزا را بپردازید و سپس با افسر کنسولی ملاقات کنید که با او گفتگوی کوتاهی در مورد خود، سابقه و هدف واقعی سفر خود به آلمان خواهید داشت.
هزینه ویزای پیوستن به خانواده آلمان
هنگام شرکت در مصاحبه باید هزینه ویزا را پرداخت کنید تا به درخواست شما رسیدگی شود. به طور معمول، ویزای بلند مدت اتحاد خانواده (دسته D) برای بزرگسالان 75.00 یورو و برای کودکان تا 18 سال 37.50 یورو هزینه دارد.
به خاطر داشته باشید که اگر تصمیم بگیرید پس از پرداخت هزینه درخواست خود را پس بگیرید، نمی توانید پول خود را پس بگیرید. همچنین اگر درخواست ویزای شما رد شود، هزینه ای به شما بازپرداخت نخواهد شد. اگر تصمیم به درخواست مجدد برای ویزای الحاق خانواده آلمان دارید، باید دوباره هزینه را پرداخت کنید.
زمان رسیدگی به ویزای پیوستن به خانواده آلمان
بسته به مورد شما، پردازش ممکن است فقط چند هفته تا چند ماه طول بکشد. بنابراین، مراقب باشید که یک قرار را به موقع تعیین کنید.
کار در آلمان با ویزای خانوادگی
طبق قوانین آلمان، هر فرد بزرگسالی که با ویزای پیوست خانواده به آلمان می آید و ساکن می شود، باید اجازه کار داشته باشد. با این حال، شرایطی وجود دارد که بستگانی که به آنها ملحق میشوند باید واجد آنها باشد، به شرح زیر:
♦ او دارای یک مجوز اقامت است که اجازه اشتغال به خود را می دهد.
♦ او دارای کارت آبی اتحادیه اروپا است.
♦ او به عنوان یک محقق یا یک فرد بسیار ماهر در آلمان است.
♦ البته فرد مهاجر خانواده نیز باید شرایط لازم را داشته باشد.
برای مشاوره تخصصی در مورد تمامی ویزاهای آلمان و مدیریت حرفه ای درخواست خود، همکاری با متخصصان حقوقی در گروه قانون مهاجرت ویزاشی را در نظر بگیرید. آنها مشاوره تخصصی در مورد تمام موارد مربوط به ویزای آلمان، قانون مهاجرت و مجوزهای اقامت آلمان ارائه می دهند.
مهاجرت تحصیلی آلمان
بسیاری از مردم از این موضوع آگاه نیستند، اما آلمان آموزش رایگان ارائه می دهد. برخلاف کشورهایی مانند آمریکا که هزینه های تحصیلی گزافی دارند، دانشگاه های آلمان یا شهریه بسیار پایینی دارند یا اصلا هزینه ای دریافت نمی کنند. به همین دلیل، آلمان یک مکان محبوب برای مهاجرت برای مقاصد تحصیلی است.
برای مهاجرت به آلمان برای تکمیل مدرک دانشگاهی باید ویزای تحصیل در آلمان را دریافت کنید.
اگر ویزای تحصیلی خود را برای آلمان دریافت کنید و مدرک خود را تکمیل کنید، می توانید برای مدت محدودی در آلمان بمانید تا به دنبال کار بگردید. اگر بتوانید در این مدت شغل پیدا کنید، اجازه دارید در آلمان بمانید. گزارش ها حاکی از آن است که تا 54 درصد از دانشجویانی که مدرک خود را در آلمان به پایان رسانده اند، در آنجا می مانند و شغل پیدا می کنند.
مهاجرت به آلمان برای کارآفرینان
اگر شما یک سرمایه گذار علاقمند به آلمان هستید، پس خوش شانس هستید. کارآفرینان و سرمایه گذارانی که در آلمان فرصت های اقتصادی ایجاد می کنند، اجازه مهاجرت به آلمان را دارند. با این حال، آستانه خاصی از سرمایه گذاری وجود دارد که باید انجام دهید. تا زمان نگارش این مقاله، این مبلغ 250000 یورو است. علاوه بر این، باید ویزای خوداشتغالی دریافت کنید که در دسته ویزای کار آلمان قرار می گیرد. برای دریافت ویزا باید موارد زیر را اثبات کنید:
♦ اینکه وجوه لازم برای سرمایه گذاری را دارید،
♦ که سرمایه گذاری شما به نفع اقتصاد آلمان خواهد بود،
♦ که سرمایه گذاری شما در کشور مطالبه می شود.
♦ اگر وضعیت خود را به عنوان یک کارآفرین در آلمان حفظ کنید، پس از سه سال اجازه تمدید نامحدود اجازه اقامت خود را نیز خواهید داشت. تمدید نامحدود اجازه اقامت به این معنی است که هر زمان که بخواهید می توانید وارد کشور شوید و از آن خارج شوید.
♦ کارآفرینان از سراسر جهان ایده های خود را به بازار پرسود آلمان می آورند. با این حال، برای کارآفرینان توصیه میشود که با وکلای مهاجرت تجاری که میتوانند بر برنامههای کاربردی و طرحهای تجاری آنها نظارت داشته باشند، همکاری کنند.
مجوزهای اقامت آلمان
زمانی که یکی از ویزاهای مهاجرت را دریافت کردید، اجازه اقامت نیز دریافت خواهید کرد. مجوزهای اقامت می تواند موقت و دائمی باشد. اجازه اقامت موقت به اتباع خارجی اجازه می دهد تا برای مدت مشخصی در آلمان بمانند و سپس به کشور خود بازگردند. اجازه اقامت دائم به این معنی است که تبعه خارجی می تواند تا زمانی که بخواهد در آلمان بماند، می تواند هر زمان که بخواهد آلمان را ترک کرده و به کشور بازگردد. با این حال، اجازه اقامت دائم به این معنا نیست که شما یک شهروندی آلمانی بگیرید. این یک فرآیند کاملاً دیگر است. به طور کلی آلمان دارای دو اجازه اقامت موقت و یک اجازه اقامت دائم است.
مجوز اقامت استاندارد
این نوع اجازه اقامت برای تمام مقاصد مهاجرتی که در بالا ذکر شد و موارد دیگر مانند تکمیل دوره های آموزشی برای آلمانی های سابق که می خواهند به آلمان بازگردند و کسانی که به دلایل سیاسی و بشردوستانه به آلمان می روند استفاده می شود. مجوز اقامت استاندارد برای مدتی معتبر است و قابل تمدید است.
کارت آبی اتحادیه اروپا (EU)
کارت آبی اتحادیه اروپا برای آلمان به کارگران خارجی (که شهروند کشورهای اتحادیه اروپا نیستند) داده می شود که دارای مدارک بالایی هستند و می خواهند در آلمان کار کنند و این مهارت ها را به کار گیرند. مدارک بالا به این معنی است که فرد دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در هر رشته ای است. برای واجد شرایط بودن برای کارت آبی اتحادیه اروپا، باید قبلاً در آلمان شغلی پیدا کرده باشید و حداقل حقوق سالانه باید 56800 یورو باشد.
کارت آبی اتحادیه اروپا به دارندگان خود این حق را می دهد که به مدت چهار سال در آلمان بمانند، با امکان تغییر مجوز اقامت آنها به اقامت دائم. برای واجد شرایط بودن برای اقامت دائم، فرد باید تسلط کافی به آلمانی داشته باشد، شرایط مالی خاصی را برآورده کند و بیش از 33 ماه در محل کار خود در آلمان کار کرده باشد که مستلزم داشتن مهارت های کسب شده با بالاترین مدرک است.